Hovedløp og O-landsleir 2020

Publisert: onsdag 5. august 2020

Hovedløp og O-landsleir 2020

Selma og Sara oppsummerer årets HL og OLL:

Da var vårt siste Hovedløp (HL) og O-landsleir (OLL) unnagjort. En minnerik opplevelse, til tross for at smittevern-hensyn naturlig nok preget dagene. Østmarka OK hadde gjort en enorm jobb for at HL og OLL kunne gjennomføres på en trygg måte: Skoleovernatting var erstattet med hotell, kun utøvere og ledere fikk være på arena, treningsgruppene var satt sammen av utøvere fra samme region +++

Vi kom til Lørenskog fredag, og gjennomførte en o-teknisk økt i terrenget med kart. Gjorde oss noen nyttige erfaringer i krevende østlands-terreng. Kvelden ble brukt til å legge en plan for gjennomføringen av langdistansen.

Lørdag morgen tok vi buss til start. På grunn av smittevern-hensyn startet løperne etter hvilken region de kom fra. De fire Rogalands-løperne i D16 var de som startet først. Løypa var o-teknisk krevende fra start av. Stirik skråli med mye undervegetasjon og mange veivalgs-alternativ. Jevnt over fornøyde med gjennomføringen, men irriterer oss selvsagt over bom inn i et par av postene. En utfordrende dag for løperne fra Rogaland. Anna fra Ganddal løp inn til 2.plass i D15.

Søndag var det sprint. Løypeleggeren varslet at løypa kom til å kreve fullt fokus hele veien. Strekkene var enten veivalgsstrekk eller korte strekk med retningsendring. På sprinten var løperne fra Rogaland sist ut i D16. Vi likte løypa godt. En kjekk sprintløype med kunstige hindringer, mange poster og utfordringer hele veien. Fornøyde med den o-tekniske gjennomføringen. Ser at vi trenger å arbeide med kombinasjonen fart/kartlesing. En bra dag for løperne fra Rogaland. Kaja fra Sandnes sikret klubbens første HL-seier i D16, mens Markus (Sandnes) fulgte opp med 2.plass i H16.  

Mandag begynte O-landsleiren. Treningsgruppa vår besto av 16 16-åringer fra Rogaland. Kjekk dag med fire veldig ulike aktiviteter: Moro-løp (med speilvendt kart!), rebusløp, o-løp og pre-o.

Tirsdag var vi i Rådhus-parken. Dette var området vi egentlig skulle ha bodd i på HL og OLL. Nok en fartsfylt dag med mange ulike aktiviteter: bading, styrke/yoga, samarbeids-oppgaver, kan-o, sprint-løype og frisbee-golf.