Oppgang i Djupadalten

Publisert: lørdag 25. oktober 2014

Oppgang i Djupadalten

Lørdag 25.oktober ble den 36. Djupadalten avviklet. Starten gikk ved Haugesund Friidrettsstadion og målgang var inne i DeepOcean Arena. I år var det hele 1585 påmeldte deltagere til Djupadalten. Det er er økning med over 200 fra 2013. 1103 var påmeldte til det 9.3 km lange hovedløpet. Årets nykommer «Skeisdalten» hadde 214 deltaker mens 268 unger løp Minidalten.

Minidaltere 2014

Først i mål på årets Djupadalt var Urige Buta fra HIL. Urige brukte 28.46 minutter på den 9.3 km lange løypa. Sandnesløperen Zenebe Brkinieh ble nummer to på tiden 29.12. ,Erik Sjöqvist, tidligere svensk landslagesløper, hadde den 3. beste tiden. Sjöqvist, som fyller 42 år i desember, sprang på 29.33.

Urige Buta

Urige Buta

Ole Mikal Tørsdal, Erik Rullestad og Lars Lunde

Ole Mikal Tørsdal, Erik Rullestad og Lars Lunde

I kvinneklassen vant Elisabeth Angell Bergh på 34.10. Elisabeth, som debuterte på den 9.3 km lange løypa, var godt fornøyd med løpet sitt. Elisabeth har hatt en kjempegod sesong i år og viste med dages løp at formen fremdeles er veldig bra. Elisabeth løper Nordisk Mesteskap i terrengløp i Finland 8. november. Elisabeth stiller også til start i Nederland 22. november, hvor det arrangeres et stort internasjonalt terrengløp. Hanne Steinstø fra HIL løp også bra. Hun ble nummer to med tiden 35.05. Dette var en forbedring med godt over ett minutt fra 2013. Maryna Novik fra Klypetussen kom i mål på 35.36 og ble med det nummer tre.

Hanne Steinstø, Elisabeth Angell Bergh og Maryna Novik

Hanne Steinstø, Elisabeth Angell Bergh og Maryna Novik

Elisabeth Angell Bergh

Elisabeth Angell Bergh

På Skeisdalen ble det HIL-seier i både herre- og dameklassen. Først av samtlige var 11 år gamle Trond Olav Halvorsen. Trond Olav spurtet inn til den gode tiden 15.36. Han var med det 11 sekunder før Petter Rasmussen (HIL). Nummer tre i mål var 400 meter løperen Kristian Magnussen, også han i fra HIL.

12 år gamle Hanne Sørensen fra HIL imponerte stort i den 4.13 km lange Skeisdalten. Hanna vant suverent og kom i mål på den sterke tiden 16.02. Den tidligere HIL-jenta Veslemøy Hausken Sjöqvist ble nummer to. Angela Kaurin kom inn som den tredje raskeste kvinnen.

Vinnerne av Skeisdalten, Hanna Sørensen og Trond Olav Halvorsen

Vinnerne av Skeisdalten, Hanna Sørensen og Trond Olav Halvorsen

263 barn i alderen 0-12 år var påmeldte til den 720 meter lange Minidalten. Etter målgang i DeepOcean Arena krydde det av glade og fornøyde barn. Det var veldig kjekt å se så mange barn i HIL-drakter!

DSC_2890

DSC_2888

DSC_2898

DSC_2892

DSC_2895

Link til resultater:

http://live.quicktiming.no/Main?eventUID=7112

I andre etasje i DeepOcean Arena var det kafe. Her ble det solgt kaffe, brus, kaker, pølser mm. Her kan vi se en av de flotte kakene:

DSC_2906

 

Tekst: SW, 25.10.14