UsynligO

Publisert: lørdag 11. april 2020

UsynligO

For oss i Haugesund IL Orientering er det viktig å legge til rette for fysisk aktivitet på Haugalandet. Vi introduserer derfor i disse dager UsynligO.

I UsynligO laster du ned appen UsynligO, lager en bruker og henter orienteringskart og -løyper du ønsker å prøve deg på. Kartet kan du skrive ut hjemme. Det er ikke postmarkeringer i terrenget, men GPS-funksjonen på telefonen din registrerer når du er på riktig sted.

Haugesund IL Orientering har foreløpig forberedt UsynligO tre steder i vårt distrikt: Stemmen (ved Eivindsvannet), Skudenes og Sveio (ved golfbanen). Det er lagt ut løyper med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Disse løypene gjennomføres som vanlig o-løp. Fra start til mål skal du innom postene i oppsatt rekkefølge. Appen registrerer både totaltid og tid mellom postene. Du kan publisere resultatet, eller du kan la være. Telefonen din spiller av startsignal når du står i start-trekanten, en melodi når GPS-en registrerer at du er nær posten, og en fanfare når du er i mål.

I tillegg er det forberedt poengløyper. I poengløypa besøker du så mange poster som du selv ønsker, i den rekkefølgen du selv velger. Postene gir ulikt antall poeng, alt etter hvor vanskelige de er.

Stemmen:  Lett løype   Krevende løype  Poengløype

Sveio:  Lett løype   Krevende løype  Poengløype

Appen fungerer bra! Eneste utfordring vi har sett så langt er hvis synfarer har vært unøyaktig ved inntegning av detalj. Er postdetaljen, f eks en stein, tegnet 16 meter feil, få du ikke varsel om stempling hvis GPS-radiusen din er 15 meter. Dette kan løses ved å utvide radiusen for godkjent stempling, eller ved å bruke «Hint»-funksjonen i appen til å vise deg hvilken retning du må bevege deg.

Oppsal orientering har laget en liten instruksjon til bruk av appen: https://oppsalorientering.com/oppsal/?p=6134

God tur!